»Povabimo sonce v šolo«

Razstava otroških likovnih umetnij

V torek, 3. oktobra 2017, smo v Galeriji Lek odprli razstavo otroških likovnih umetnij z naslovom »Povabimo sonce v šolo«, ki jo že dvanajsto leto zapovrstjo ob Tednu otroka pripravljajo otroci in vzgojiteljice iz vrtca Najdihojca, enota Biba – Lek v sodelovanju s Korporativnim komuniciranjem v Leku.

Teden otroka je projekt ZPMS, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji.

Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne.  

Otroci iz Lekovega vrtca so skupaj z vzgojiteljicami pripravili nastop, ki so ga ponosni starši in drugi gostje z veseljem spremljali. Vsi so si ogledali razstavo zanimivih risbic, na katerih so otroci upodobili sonce, ki so ga povabili v vrtec.

Razstava je na ogled do 13. oktobra.