Daša Simčič in Lek za otroke v Stari Gori

Galerija Lek, 12. december 2003 – 12. januar 2004

Skupna donacija Leka, WONCE in Zlatega bobna

12. decembra je v Galeriji Lek vrvrelo od škratkov, pravih in narisanih. Akademska slikarka Daša Simčič je namreč predstavila svoje ilustracije za otroške knjige, med obiskovalci odprtja razstave njenih ljubkih ilustracij pa je bilo tudi veliko radovednih malčkov, ki so spremljali svoje starše.

Na odprtju razstave je Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja v imenu Leka Juriju Karapandži, predstojniku Oddelka za invalidno mladino v Stari Gori Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, slovesno predala simbolični ček v vrednosti 750.000 SIT. Denar, ki so ga letos skupaj zbrali Lek, udeleženci WONCE, svetovnega kongresa zdravnikov splošne medicine in udeleženci mednarodnega oglaševalskega festivala Zlati boben, bodo v Stari Gori namenili za opremo in prilagoditve okolja njihovim pacientom, ki potrebujejo za življenje veliko prilagoditev, skrbi, predvsem pa ljubezni, je poudaril Jurij Karapandža. Ilustratorka Daša Simčič pa je malim varovancem v Stari Gori podarila svoje knjige. V imenu organizatorjev WONCE je spregovorila Neva Kopčavar Guček, ki se je zahvalila predstavnikom Leka, da so podprli organizacijo kongresa in izrazila veselje, da je končni rezultat strokovnega srečanja tudi donacija, ki bo pomagala malim varovancem v Stari Gori.

Delo akademske slikarke Daše Simčič je na odprtju, ki ga je usmerjala voditeljica Blažka Muller Pograjc, podrobno predstavil likovni kritik mag. Damir Globočnik, mlada pevka Maja Božič pa je z glasbeno interpretacijo navdušila obiskovalce.