Testo:

  • 1/2 glave cvetače
  • 8 dag mozzarelle
  • 1 jajce

Nadev:

  • 8 dag sira
  • tanki kolobarji bučk
  • spasiran paradižnik
  • začimbna mešanica za pico

Zdrava pica

Cvetačo operemo in skuhamo. Ko se cvetača hladi, naribamo mozzarello. Ko je cvetača ohlajena, dodamo naribano mozzarello in jajce ter dobro premešamo, da dobimo nelepljivo kepo testa. Obložimo pekač s peki papirjem, z rokami oblikujemo testo in ga pečemo 10 minut na 180 stopinj. Medtem pripravimo nadev.

Paradižnik spasiramo in mu dodamo začimbno mešanico. Testo po desetih minutah vzamemo iz pečice. Paradižnik premažemo po testu, posujemo s sirom in nadevamo še na majhne trikotnike narezano bučko. Cvetačno pico pečemo na ventilatorskem sistemu na 180 stopinjah še nadaljnih 10 minut.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za zdrav življenjski slog.