Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Deprim® Forte, trde kapsule

Lastnosti in delovanje:

 • Ena kapsula vsebuje 425 mg suhega kvantificiranega ekstrakta zeli šentjanževke – Hypericum perforatum L., herba, extractum siccum quantificatum (3,5–6 : 1) z 0,75 do 1,3 mg skupnih hipericinov, izraženih kot hipericin; ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (V/V) etanol.
 • Zdravilo odpravlja ali zmanjšuje potrtost, brezvoljnost in spremljajoče pojave, kot so splošno slabo počutje, izguba teka in nespečnost.
 • Izboljšuje tudi razpoloženje ter povečuje voljo do dela.

Namenjeno:

 • Pri blagih do zmernih depresivnih stanjih z najpogostejšimi simptomi, kot so potrtost, izguba veselja ali zanimanja in pomanjkanje energije, ki vplivajo na izvajanje vsakodnevnih dejavnosti (v službi, doma, s prijatelji).

Dobro je vedeti:

 • Vsebuje laktozo.
 • Pripravki s šentjanževko vplivajo na delovanje drugih zdravil, zato morate zdravnika ali farmacevta obvestiti, če jemljete ali ste pred kratkim jemali zdravilo Deprim Forte. Povečana razgradnja drugih sočasno jemanih zdravil lahko traja še en teden po prenehanju jemanja zdravila Deprim Forte.
 • Med jemanjem zdravila Deprim Forte se izogibajte sončenju ali obsevanju z ultravijoličnimi žarki (UV-žarki). Zaradi jemanja večjih odmerkov, kot je priporočeno, lahko postane koža preobčutljiva na UV-žarke.

Kako uporabljati:

Odrasli in mladostniki, starejši od 18 let
Priporočamo 1 kapsulo enkrat na dan, redno ob istem času. Če je treba, lahko dnevni odmerek povečate in vzamete 1 kapsulo dvakrat na dan (zjutraj in zvečer).


Pred začetkom jemanja zdravila Deprim Forte priporočamo posvet z zdravnikom, kajti simptomi depresije so lahko posledica drugih bolezni.

Kapsulo vzemite med jedjo z zadostno količino tekočine (en kozarec vode). Kapsul ne smete odpirati!

Najboljši učinek zdravila Deprim Forte dosežete, če ga redno jemljete.

Ugoden učinek zdravljenja lahko pričakujete po 4 tednih uporabe. Če po štirih do šestih tednih zdravljenja še vedno ni znakov izboljšanja, zdravilo prenehajte jemati in se posvetujte z zdravnikom.

Ne uporabljajte pri:

 • otrocih, mlajših od 18 let;
 • preobčutljivosti za šentjanževko ali katerokoli sestavino zdravila;
 • depresivnih motnjah, ki so hujše od teh, za katere je zdravilo namenjeno – v tem primeru čim prej obiščite svojega zdravnika;
 • sočasni uporabi drugih zdravil, tudi peroralnih kontraceptivov, kontracepcijskih injekcij in vsadkov.

Vsebina pakiranja:

Škatla z 20 trdimi kapsulami.

Način izdaje zdravila:

Brez recepta v lekarnah.


Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.