Bodite zvezda

Verjamemo, da si želite delati v okolju, ki vas podpira, da posegate po zvezdah in tudi sami postanete zvezda. V okolju, kjer bo nekdo prepoznal vaš talent in podprl vaš razvoj. Vam pomagal, da se na temelju znanja, ki ga imate, razvijete v strokovnjakinjo ali strokovnjaka na svojem področju. Ker so sodelovanje, podpora in zaupanje tiste vrednote, ki pomagajo, da odskočimo med najboljše.

Lekove zvezde – to so naša priznanja talentom in ekipam. »Lek že pleše, tja med zvezde, …« Da, pri nas imamo celo himno, ki slavi uspehe in zvezde. Nenehno analiziramo smeri razvoja panoge, trende in potrebe nadaljnjega razvoja naše družbe. Znamo prepoznati ljudi s potencialom, ki jih nato gradimo, vzgajamo, pripravljamo. Talente razvijamo tako, da lahko pridejo ob pravem času na prava delovna mesta in da so takrat usposobljeni upravljati naloge, ki podpirajo uresničitev strategije naše družbe.

Ne skrivamo: ambiciozni smo. Želimo pritegniti najboljše, kar ponujajo zaposlitveni trg, fakultete, raziskovalni inštituti in druge izobraževalne ustanove. Želimo, da postanete del najboljših ekip, ki z medsebojnim sodelovanjem ustvarjajo najboljše izdelke. In pripravljeni smo dati največ: možnost, da sežete po zvezdah, da postanete zvezda.

Vse se da – če si želiš!

dr. Tanja Ficko TrčekZvezda dr. Tanje Ficko Trček v Leku sije že 12 let. Pravi, da so zanjo ideje smisel življenja: »To je tisto, kar te ohranja mladega.« Za spodbujanje in promocijo idej je bila nagrajena s priznanjem Lekova zvezda.

Zakaj ste prejeli priznanje?
Priznanje sem dobila za delo pri projektu Think Sandoz. Gre za pobudo podajanja idej, zbiranja idej, promoviranja idej. Bila sem promotor 'idejovanja’ na Biofarmacevtiki. Ker smo bili zelo uspešni in smo jih veliko speljali do konca, so me predlagali za Lekovo zvezdo. Zame je bilo priznanje dokaz, da se splača. Da je trud res poplačan, saj sem v projekt vložila res veliko razmišljanja in energije. Priznanje je bilo velika čast zame.

Kaj ste delali kot promotor idej?
Najprej motiviraš ljudi, da začnejo inovativno razmišljati. Moja prva naloga je bila spodbuditi razmišljanje v smeri, kaj bi se dalo izboljšati. Druga naloga je bilo zaključevanje idej in na koncu predstavljanje dobrih idej navzven.

Kaj ste s priznanjem pridobili v delovnem okolju?
Zagotovo je to priznanje s strani drugih ljudi. Sam pa se seveda tudi odlično počutiš. Ni samo želja po več, je dokaz, da si zmogel preseči meje. In dokaz, da kjer je volja, je tudi moč. Vsakemu rečem: 'Vse se da’, samo želeti si moraš. In to je bila moja popotnica.

Kdo je Lekova zvezda?
Lekova zvezda je optimistična, pozitivna, vedno pripravljena sprejeti nove izzive, se nikoli ne ustavi ali nekje 'zatakne’, je gonilo. Naprej vlečejo niti in so zgled vsem.

S sodelovanjem dosegamo rezultate

Štefan ŠimonŠtefan Šimon dela v Pakirnem centru Lendava šest let. Pri njegovem delu mu je najbolj všeč to, da lahko poučuje nove sodelavce in jih vpeljuje v procese dela. Za uspešno prenašanje znanja je prejel tudi priznanje Lekova zvezda.

Kako je delati v Pakirnem centru Lendava, ki je eden od dveh ključnih pakirnih centrov Sandoza?
Delo je zanimivo, polno izzivov. Naša naloga je namreč pakirati izdelke iz tovarn Sandoza in jih odpremiti na več kot 60 svetovnih trgov. To pomeni, da morajo biti vsi procesi popolnoma jasni in delo vseh nas usklajeno. To dosegamo skupaj, s sodelovanjem. Na sestankih in skozi delo vedno spodbujamo timski duh in tako dosegamo odlične rezultate. Hkrati je za uspešno delo ključno, da veliko pozornosti namenjamo varnosti in zdravju na delovnem mestu. To pomembno prispeva k dobremu počutju vseh sodelavcev.

Število zaposlenih v Pakirnem centru Lendava je v zadnjih letih hitro raslo. Kako poskrbite za uvajanje novih sodelavcev?
Znanje je ključ do uspeha. Zato novi sodelavci v Leku vedno dobijo mentorja in niso nikoli prepuščeni samim sebi. To je najboljši način, da čim prej pridobijo potrebno znanje in lahko doprinesejo k skupnim uspehom. Velik del svojega delovnega časa namenjam prav temu – prenašanju znanja na nove sodelavce in to delo mi je zelo všeč.

Za uspešno prenašanje znanja ste prejeli priznanje Lekova zvezda. Kaj vam to pomeni?
Priznanja Lekova zvezda sem bil seveda zelo vesel. To je potrditev, da delo, ki ga zelo rad opravljam, tudi dobro opravljam in da to opazijo tudi drugi. Menim, da priznanje tudi pomeni, da s svojim delom prispevam k rezultatom. To me veseli in me spodbuja za naprej.