Ustvarjalno okolje

Rutina. Znani postopki. Predvidljivost. Dolgčas? Ali raje: vsak dan nekaj novega. Navdih. Ideja. Iskrenje mnenj. Skupen preskok v nov pogled, novo rešitev.

V farmacevtski industriji smo lahko uspešni le, če smo vedno korak pred drugimi. Zato v Leku skupaj gradimo okolje, ki spodbuja ustvarjalnost. Pogoje za to oblikujeta raznolikost in vključenost. Delati v Leku, članu skupine Sandoz, pomeni delati v multikulturnih ekipah. Med ljudmi, ki imajo različna mnenja, a skupen cilj: uspeti.

Dela se lotevamo z inženirskim pristopom. Kjer je problem, izziv ali priložnost, tam je tudi rešitev. Pri iskanju odgovorov vztrajamo, pred najbolj zahtevnimi izzivi ne obupamo, temveč jih vedno izpeljemo do konca. Izhode najdemo tudi iz najbolj nemogočih situacij. Zato poleg ustvarjalnosti šteje tudi pogum.

In ljudje smo najbolj ustvarjalni takrat, ko se dobro počutimo.

Kemija med ljudmi je pomembna

Dr. Vesna StergarDr. Vesna Stergar meni, da smo ljudje najbolj ustvarjalni takrat, ko se dobro počutimo. Drugi pogoj za uspešnost pa je po njenem mnenju kemija med ljudmi: »Ko kot vodja dajem v 'tim’ ljudi, med katerimi je kemija, vem, da bodo dobro sodelovali, čeprav mogoče niso največji strokovnjaki na področju. Tak 'tim’, opažamo, veliko bolje izpelje projekt.«

Zakaj imate v Razvoju farmacevtskih učinkovin steno z ogromno fototapeto Maldivov?
Delam v razvoju, na področju, ki razvije največ patentov in jih implementira na proizvodni nivo. Ves čas iščemo nove rešitve, nove poti. Ljudje smo najbolj ustvarjalni takrat, ko se dobro počutimo. Ko smo na primer obnavljali prostore, smo z idejami sodelovali tudi zaposleni. Ogromno 6-metrsko steno so na našo željo oblekli s fototapeto Maldivov. Tudi ta pripomore k sproščenemu, ustvarjalnemu okolju.

Kakšen je ustvarjalen sodelavec?
Pri nas je veliko ljudi, ki so delali v tujini in s sabo prinašajo nove, tudi čisto 'odbite’ ideje. Tisti, ki so delali v Afriki, znajo zelo dobro improvizirati, če nimajo vsega na razpolago. Ljudje, ki so delali v zelo sofisticiranih okoljih, pa prispevajo najnovejše platforme, kako se stvari lotiti, s katerimi, najboljšimi tehnologijami.

Delali ste na vseh kontinentih sveta, zadnja leta največ v Indiji. Katera je bila tam vaša največja lekcija?
Da moraš biti v ustvarjalnem okolju zelo fleksibilen, sploh v mednarodni družbi. Spomnim se, koliko izzivov sem imela na začetku v Indiji. Kastni sistem tam uradno ne obstaja več, v praksi pa še vedno. O tem, kdo pripada kateri kasti, se ne govori, oni med seboj vedo. Sama pa sem sprva zašla v kar nekaj nerodnih situacij, ker nisem poznala teh kulturnih detajlov.

Zakaj je v Leku, članu skupine Sandoz, 'fino’ delati?
V Leku, članu skupine Sandoz, je res veliko ljudi z odlično energijo in predanostjo, da speljejo stvari do konca. Tudi jaz sem takšna, da hočem doseči zastavljeni cilj. Sodelovanje je neizbežno, saj sam ne moreš izpeljati tako kompleksnih projektov.