Znanje

Naši uspehi temeljijo na znanju, zato veliko vlagamo v razvoj, izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Strokovnjakom omogočamo edinstven vpogled v svet raziskovanja in mednarodno poslovno okolje.

Vlaganje v znanje jemljemo z najvišjo mero odgovornosti in predanosti. Kot del Sandoza in Novartisa imajo naši zaposleni dostop do najširšega nabora znanj, izkušenj in udejstvovanja v mednarodnih ekipah. Odpiramo in podpiramo možnosti pridobivanja znanja in izkušenj na različnih področjih delovanja. Podpiramo vse, kar prispeva k razvoju posameznika v celovito osebo in mu daje širok spekter poznavanja družbe.

Povezovanje znanja v mednarodnem okolju – to je del našega vsakdana.

Vsakodnevne debate so nam v navadi

Dr. Neli HevirDr. Neli Hevir je v Lek, član skupine Sandoz, prišla iz akademskih vod. »Tukaj je res okolje znanja. Vedno lahko koga kaj vprašaš. Čeprav so vsi zelo zaposleni, ti bo vedno vsak odgovoril na vprašanja,« pravi.

Pravkar ste se vrnili z izobraževanja v Sandozu v Schaftenau.
Večino projektov delamo v sodelovanju z mednarodno ekipo, zato se veliko izobražujemo pri njih. Udeležujemo pa se tudi drugih izobraževanj, konferenc, kjer se srečujemo s strokovnjaki. Potrebno je spremljati svoje profesionalno, ekspertno področje. Tu si razdelimo področja, da smo bolj ažurni. Znanje v Leku je vrednota, ki jo živimo – omogoča nam iznajdljivost, vsestranskost, povezovanje med različnimi projekti.

Kako ste se kot akademik znašli v Leku, članu skupine Sandoz?
Ko sem prišla v Lek, član skupine Sandoz, sem začela od začetka. Odprlo se je popolnoma novo področje, spoznala sem, da veliko stvari še ne vem in ne poznam. Pri učenju so mi ogromno pomagali sodelavci. Ko ti tvoje področje pride v kri, vstopi tudi znanje, ki ga prineseš s fakultete.

Kako vam uspeva povezovati znanje z različnih področij?
V našem oddelku je več kot polovica novega kolektiva. Vsi so strokovnjaki na različnih področjih – okolju, medicini, biokemiji. Vsak nekaj prispeva. Povezovanje znanja, tudi v mednarodnem okolju, je del vsakodnevne debate, to nam je v navadi.